fredag 22 januari 2016

Veckobrev v3

 Nu har vi haft skola och fritids i hela 2 veckor, Vädret har varit på topp och vi har kunnat haft både aktiviteter ute och inne. Än så länge är de dom mer styrda inneaktiviteterna som eleverna valt mest. Många väljer att gå ut efteråt och en stund innan hemgång, därav blir de också mest aktiviteterna inomhus som fotograferas.
 Då vi inte riktigt jobbat på detta sätt med vårt fritids tidigare tar det ett tag innan allt faller på plats men vi jobbar fortfarande på att fritids Borgen ska bli ett lika välfungerande fritids som de andra fritidsavdelningarna på skolan, och det blir bättre och bättre för varje vecka. Mer aktiviteter erbjuds och fler och fler elever vill och vågar prova på nya saker.

 Under denna veckan som gått har vi haft rörelserummet med massor av lekar och musik, vi har haft röris/zumba, igår var det idrottssalen där vi tog fram olika redskap och övade på motoriken och lekte.

 Igår valde vi också att ställa upp ett stort pysselbord i ett av de allmänna utrymmena. Tanken är ska finnas tillgängligt varje dag, fast med lite olika pyssel på från gång till gång. Detta för att locka till kreativitet och fantasi. igår när de var första gånget bordet ställdes fram var det faktiskt flera elever som släppte sina"vana och trygga" aktiviteter och kom och satte sig och pysslade, mycket roligt tycker vi fritidspersonal.

 Nått nytt för denna vecka är att till vår Storsamling som vi har de flesta fredagar har vi gjort en slags "tavla" där eleverna får sätta upp sin bild om dom vill vara med, den tavlan använder sen den eleven som håller i storsamlingen för att kunna se vem som står på tur att välja.
 För er som inte vet vad eller hur Storsamling fungerar så ska jag berätta lite kort. 

Eleverna sitter på stolar framför en ActiveBoard. En elev får varje vecka hålla i Storsamlingen. Den eleven väljer vilket barn som får komma fram först och välja sång på tavlan. Denna elev får då, om den vill dansa och sjunga med till sin sång.
När alla valt varsin sång så avslutas hela samlingen med att alla går upp och sjunger och dansar till "Fredagslåten"
Den här samlingen har vi haft i flera år och är jätteuppskattad bland alla elever.


































































































Trevlig helg önskar alla personal på  Fritids Borgen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar